Koh Sach Borey

Our vision is to make cities more livable through architecture.

Departing from the style of typical boreys, here we introduce a new interpretation of the Cambodian gated compound and shophouse, placing community at the heart of our design. Located in an ideal district for ambitious young families, our 16,000 m2 master plan and feasibility study imagines a neighbourhood that is functional, lively and safe.

The interplay between private and shared space creates an easy balance of intimacy and community. Communal rooftops, adjoining balconies, and green community parks with a gym and play area for kids encourage residents to come together yet doesn't feel intrusive.

The compound should be alive with activity and buzz – but should not be chaotic. Well-organised mixed-used spaces allow for small businesses at the back of residential units facing the main street. Centralised parking above large retail units, with shaded common pathways leading home, is not only convenient but reduces clutter on the road. A pre-school and local grocery shop are other key amenities, and guarded entrance points provide extra security.

Here we invert the layout of a standard shophouse, placing a comfortable double height living room at the back of the property rather than the front, with connecting private terrace, luscious garden views and plenty of natural light. Facades are cladded in local materials and greenery. The void from the living room creates cross ventilation to ensure maximum energy efficiency, and large windows in some residential units also aid social interaction while acting as a kind of neighbourhood watch.

THEY ARE HAPPY WITH US

Our clients

PERFECT COLLABORATION

Our partners

Say hello

Contact us for more information or to arrange a private presentation

By using it, you agree to their use in accordance with current browser settings.

Hide Cookies Policy View Cookies Policy
I agree